A cukkiniszezon visszavonhatatlanul elkezdődött.
Nem hittem volna, hogy a világhírnévhez egy keserű cukkinivel kikövezett út vezet. Azt sem, hogy ez egy világméretű probléma, ami nagyobb, mint az olajfolt a Mexikói öbölben. Most már azt is tudom, hogy engem azért nem zavar ez a probléma, mert mások megveszik előttem a piacon a keserű részeket. (Vagy lehet, hogy nem a piacon veszik, és ez okozza a problémát?)
Nem hittem volna, hogy a világhírnévhez egy keserű cukkinivel kikövezett út vezet. Azt sem, hogy ez egy világméretű probléma, ami nagyobb, mint az olajfolt a Mexikói öbölben. Most már azt is tudom, hogy engem azért nem zavar ez a probléma, mert mások megveszik előttem a piacon a keserű részeket. (Vagy lehet, hogy nem a piacon veszik, és ez okozza a problémát?)
Érdemes kicsit, zsengét, frisset venni, azok között nem találkoztam még keserűvel.
És ha már ide sodort benneteket az internet kifürkészhetetlen szeszélye, megosztom veletek a jelenlegi kedvenc cukkinis receptemet:
A zsenge, friss cukkinit felvágom hosszú, közepesen vékony szeletekre, fokhagymás olivaolajon, nagy tűzön megpirítom, megszórom feta* sajttal, majd ráburítok pár felszelt paradicsomot, alá, fölé, közé frissen felaprított bazsalikomlevelet szórok.
* a Cserpes féle Gréta most nálam nagy kedvenc, de sima sajttal sem olyan rossz.
cucka 2010.07.19. 20:13:33
agyragobogar · http://www.agyragobogar.com/ 2010.07.19. 20:59:02
motymoty 2010.07.20. 14:55:36
Az ényémek szegények a franciaerkélyen nyomorognak a Belváros közepén.
@shhhhhhhhhhhtttt: Így egy kicsit nehezebb lesz. De azért ne add fel! ;)
agyragobogar · http://www.agyragobogar.com/ 2010.07.20. 15:59:10
virubiru 2010.07.21. 13:08:40
motymoty 2010.07.22. 15:11:46
motymoty 2010.07.22. 15:12:17
virubiru 2010.07.22. 16:20:13
motymoty 2010.07.23. 00:08:39
Mi néha szoktunk hozzá húst is sütni. Persze tekintve, hogy nagyjából ezt esszük a paradicsom szezon kezdete óta nem meglepő, hogy néha eszünk mellé ezt-azt...
agyragobogar · http://www.agyragobogar.com/ 2010.07.23. 12:06:04