édes - keserű

motyorog [@] gmail.com

mondjuk

  • This is the last: Ez olyan, mint egy ténylegesen kitalált, és való... (2014.06.04. 19:15) Napi groteszk
  • This is the last: A pénz többnyire alkalmazkodásra bírja az embert. (2014.06.04. 19:03) Szakember
  • This is the last: Hát még ha a szabadságtéren anarchia folyna. : )... (2014.06.04. 19:00) A Szabadság téren bármi megtörténhet (143. rész)
  • This is the last: Nos, ők nem föltétlen tartják annyira "egészségt... (2014.06.04. 18:55) OMÉK 2013
  • This is the last: Üdvözöllek, motymoty! A blogot ugyan nem mától o... (2014.06.04. 18:50) Eufemizmuska
  • motymoty: @calealenta: Esőerdőkről volt szó, amiknek a kií... (2014.02.18. 12:00) Miért ne tartsunk macskát gyerek helyett*
  • motymoty: Verona egyébként remek hely, az Arena nagy élmén... (2014.01.08. 16:42) Kedves Jézuska!

2013.03.31. 09:06 motymoty

Húsvét

Szólj hozzá!

2013.03.28. 10:56 motymoty

A kilátás mindenért kárpótol, de többen jobb

A tavaszi szünetnek hála a Gellért-hegy éjszaka is teli volt szánkózó gyerekekkel és kamaszokkal, megismerhettük Amandát, a rövid életű rózsaszín úszógumit, megtudtuk, hogy fér el négy ember egy szánkón, és sikerült elcsúsznunk a hónyúlon túl.

Szólj hozzá!

2013.03.27. 15:35 motymoty

Recept

Sikerült szert tennem a Nagyon Híres Csapat salátaöntetének receptjére. Úgy kezdődik, hogy végy 25 l olívaolajat.

4 komment

2013.03.26. 14:45 motymoty

Hiszti a hisztiért

A hó is a bizonyítandó kiszolgáltatottság vetülete, hogy ennyire fel lehet rajta háborodni? Ha normálisan szocializálódtam volna, és nem töltök el több húsvétot a Hargitán, akkor sem érezném, hogy ez egyenesen az ördögtől való. Pedig volt év amikor március 15-én a Balatonban fürödtem, és az is nagyon jó volt, csak egy kicsit hideg.

Remélem este lehet még szánkózni a Gellért-hegyen.

2 komment

2013.03.21. 13:07 motymoty

Ha nem folyatod, olcsóbb

Mivel a lakásvásárlás rendszerint azért (is) dől dugába, mert a negyedik ingatlanhirdetés után, amiben a korlátlan vízfogyasztás szókombináció szerepel ki szoktam kapcsolni a számítógépet, tudván, hogy a következőnél a monitort dobám ki az ablakon, inkább nem fejtem ki mi a véleményem az újabb rezsicsökkentés-tervezetről. Vagy az eddigiekről.

Szólj hozzá!

2013.03.19. 16:12 motymoty

Tényleg csodálatos

“Csodálatos, hogy amikor nem vagy a saját utadon, mekkora pofonokat kapsz.”
Polcz Alaine


Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer annyira naprakész leszek, hogy még pofont is kapok érte.

2 komment

2013.03.18. 16:16 motymoty

Hülye ötletek tárháza

Egy bábolnai ember bemegy zöldségeshez:
-Narancs van?
-Nincs, de banán* van.

Mivel a hétvégi kiruccanást az időjárás és a színek ismeretében** elhalasztottuk, nekiálltunk kifesteni a 9 nm-es konyhánk harmadát, ami elsőre igazán nem tűnt nagy munkának. Este jómunkás módra legletteltem minden lukat, hogy reggel korán tudjunk kezdeni, persze nem lettek meg a festéshez szükséges eszközök,*** ezért ismét el kellett menni a világ végére ecsetért, de még ezzel együtt is elkészült volna délután négyre, ha a második réteg felkenése után el nem kezdenek potyogni az alsóbb rétegek, mire Béla hirtelen felindulásból levakarta az egész falat részben vakolatostul (vö. nem kell elpakolni a konyhapultról, ott úgysem festünk), úgyhogy tegnap este tízkor még a kilós glettgipsz maradékát kentem fel a falra, 28. rétegként. Nagyon szép lett. Ha ez így folytatódik jövő héten tapétázunk. Biztosan nagyon szép lenne egy félig festett, félig tapétás konyha, már csak azt kell kideríteni, hogy hogyan lehet kanyarban tapétázni, mert nálunk az idomcsempe mellé idom falat tettek, még a plafon is kanyarodva csatlakozik a falhoz, derékszögek nincsenek.

Sokkal jobb lett volna egy fűtetlen vonatban békésen összebújva dideregni, vagy a markotabödögei Restiben verekedni az utolsó sörért.


*www.bana.hu
**piros
***gondolom a karácsonyfaégőkkel mentek világgá

9 komment

2013.03.13. 15:15 motymoty

Kevés dolog van az életemben, amit nem én hagytam el

Írtak a tanulmányi osztályról, hogy vigyem be az indexemet, és akkor majd meglátják (mit?), remélem elhagyták, különben miért keresnék rajtam, amikor náluk van, hol lenne máshol, az indexleadás volt a fő vesszőparipájuk, az egyetemi lét elsődleges próbatétele, alfa-omega, kávé-cigi-sör, kinek mi; aki nem adta le vagyonokat fizetett, aki elhagyta az is, cserébe viszont a két index csak együtt érvényes, és ha együtt hagyod el, az elhagyás ára nem kétszereződik, hanem sokszorozódik (mert az már visszaesés, krónikus indexelhagyás, gigaskandallum), ha nem adod le, akkor az összeg megduplázódik, de ha küzdesz, hogy ne kelljen magaddal cipelned, akkor megfenyegetnek, hogy összeragasztják a kettőt, a tanárok meg simán személyes sértésnek veszik a két indexet, hiszen egyben sem találnak soha semmit, ráadásul ami betelt, abba már nem lehet írni, elvész az önkifejezés lehetősége, puszta léte haszontalan.

Mire mindezt végiggondoltam telefonált Másikbéla, hogy elhagyta az operajegyeket, nyomtassuk ki még egyszer, úgyhogy kinyomtattuk, általában félig használt lapra nyomtatunk operajegyet, úgyis eltépik, kidobjuk. Mondtam Bélának, hogy bármit választhat az index fénymásolatomon kívül, ezt az összetett feladatot nem sikerült megoldania,*  úgyhogy tájékoztattam Másikbélát, hogy kinyomtattuk, de szóba se jöhet, hogy megkapja, aztán mondtuk a jegyszedőknek, hogy van jegyünk, de szóba se jöhet, hogy eltépik.

Jeles, jeles, elégséges, Turandot, Bánk bán, közepes, jó szórakozást kívánunk! -  mondták, és nagyon hálásak voltak, hogy végre valaki őket is szórakoztatja.


*pedig látott mostanában ilyet:
m.: Hogy került elő az indexed?
B.: Arra gondoltam írok egy önéletrajzot, és meg kellett néznem milyen szakirányon végeztem.

3 komment

2013.03.11. 11:36 motymoty

A régi szép idők, amikor még nem volt szükségem katasztrófaturizmusra, visszatértek

Sokszor eszembe jut az a kedves adóbehajtó, aki még egyetemista korunkban jött hozzánk az albérletbe, a főbérlőktől akart adóbehajtani, de mivel nem engedtem be, ellenben felajánlottam neki, hogy a tulajdonosok morzsaporszívóját elvihet, úgysem használjuk, sértődötten közölte, hogy látszik, hogy egyetemista vagyok, semmi elképzelésem a való világról. És bár azóta rengeteg való világban éltem nem-egyetemistaként, sőt, előtte is; nekem soha azóta, és soha azelőtt nem kellett annyi jogszabályt értelmeznem, annyit küzdenem a jogaimért, mint akkor.
 
Ennek ellenére mégis meglepett, hogy a 2009 januárjában megszerzett abszolutóriumom a neptun* szerint 2012. januárjában eltűnt, legalábbis ekkor jegyezték be státuszként, hogy bejelentés nélkül távozott. Bár nem ez az első abszolutóriumom ami váratlanul szűnik meg - az első a záróvizsga előtti napon délután háromkor távozott el közülünk - a számomra új bejegyzés mégis meglepett. Felvoltam készülve arra, hogy nekem az egyetemen diplomát írni könnyebb lesz, mint kiharcolni, hogy leadhassam, de azért erre nem számítottam. Csak én lehetek ennyire naív.
 
Sohasem lesz három diplomám. **
 
*Eltartott egy darabig mire eszembe jutott, hogy az utolsó évben már ide írták be onlány a jegyeket, és kitartó keresés után mind a kód, mind a jelszó előkerült. A kitartó ember mindig elnyeri méltó jutalmát.
**Béla szerint addig nem tanulhatok mást, míg az előzőeket meg nem szerzem, át nem veszem. Gondolom a harmadik lábon kihordott infarktus után majd meggondolja magát.

2 komment

süti beállítások módosítása