édes - keserű

motyorog [@] gmail.com

mondjuk

  • This is the last: Ez olyan, mint egy ténylegesen kitalált, és való... (2014.06.04. 19:15) Napi groteszk
  • This is the last: A pénz többnyire alkalmazkodásra bírja az embert. (2014.06.04. 19:03) Szakember
  • This is the last: Hát még ha a szabadságtéren anarchia folyna. : )... (2014.06.04. 19:00) A Szabadság téren bármi megtörténhet (143. rész)
  • This is the last: Nos, ők nem föltétlen tartják annyira "egészségt... (2014.06.04. 18:55) OMÉK 2013
  • This is the last: Üdvözöllek, motymoty! A blogot ugyan nem mától o... (2014.06.04. 18:50) Eufemizmuska
  • motymoty: @calealenta: Esőerdőkről volt szó, amiknek a kií... (2014.02.18. 12:00) Miért ne tartsunk macskát gyerek helyett*
  • motymoty: Verona egyébként remek hely, az Arena nagy élmén... (2014.01.08. 16:42) Kedves Jézuska!

2010.11.25. 11:26 motymoty

Csipkebogyólekvár

A miskolci kirándulásunk elég melepő volt abból a szempontból, hogy végig minden tökéletesen működött, a legminimálisabb szervezés mellett is. Mindig oda mentünk véletlenül ami pont nyitva volt, akárhányszor beálltunk egy buszmegállóba azonnal jött a busz, azt sem értem, hogyan találtuk meg mindig elsőre azt a buszmegállót amire szükségünk volt, azt az egy estet leszámítva, amikor egy bácsi odaszólt nekünk mikor szálltunk le a buszról, hogy ne jöjjenek ide vissza, a túloldalról indul az ötös busz amire szükségük lesz. És lett, azóta is lenyűgöz, hogy a bácsi tudta merre megyünk tovább, akkor, amikor nekünk még elképzelésünk sem volt róla.

Hálás vagyok neki, hogy megspórolta nekünk a buszmegálló keresést és a buszra várás hosszú perceit.

Mint ahogy hálás vagyok annak a néninek is aki tegnap előtt eladott nekem egy üveg csipkebogyó lekvárt 500 forintért. Azóta is lelkiismeretfurdalásom van, hogy nem fizettem neki érte többet, de előtte szabadkoztam, hogy nem vágyom csipkebogyó lekvárra, rosszul jött volna ki. Nagyon hálás volt, boldog, hogy sikerült valamit eladnia, én meg szörnyen rosszul éreztem magamat.

A néni megmentette a tegnapi vacsoránkat, ehetetlen és élvezhetetlen lett volna a lekvárja nélkül, vele viszont első osztályú volt, nem tudom honnan sejthette, hogy pont egy szósz nélküli vadhúst fogok előhalászni a mélyhűtőből, - aminek a létezéséről senki nem tudott - és hogy ez csipkebogyólekvárral kiváló lesz.

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agyragobogar · http://www.agyragobogar.com/ 2010.11.25. 15:55:57

aszongyák, valami Tao tanításban, hogy az élet az olyan mint egy folyóban úszni. Lehet vergődni az ár ellen, sok energiát belefordítva és nem haladva semerre, vagy úszni az árral és az energiát arra használni, hogy élvezni a jót amit nyújt, meg kikerülni a sziklákat amit elénkbe sodor. Olyan szépek az ilyen történések.
süti beállítások módosítása