édes - keserű

motyorog [@] gmail.com

mondjuk

  • This is the last: Ez olyan, mint egy ténylegesen kitalált, és való... (2014.06.04. 19:15) Napi groteszk
  • This is the last: A pénz többnyire alkalmazkodásra bírja az embert. (2014.06.04. 19:03) Szakember
  • This is the last: Hát még ha a szabadságtéren anarchia folyna. : )... (2014.06.04. 19:00) A Szabadság téren bármi megtörténhet (143. rész)
  • This is the last: Nos, ők nem föltétlen tartják annyira "egészségt... (2014.06.04. 18:55) OMÉK 2013
  • This is the last: Üdvözöllek, motymoty! A blogot ugyan nem mától o... (2014.06.04. 18:50) Eufemizmuska
  • motymoty: @calealenta: Esőerdőkről volt szó, amiknek a kií... (2014.02.18. 12:00) Miért ne tartsunk macskát gyerek helyett*
  • motymoty: Verona egyébként remek hely, az Arena nagy élmén... (2014.01.08. 16:42) Kedves Jézuska!

2010.10.20. 16:37 motymoty

Mátyás, az igazságos

A kolozsvári Mátyás szobor magyar állami pénzekből (is?) történő felújítása azért felvet néhány kérdést.

Félreértés ne essék, kedvelem Mátyást is, Fadruszt is, mindketten megérdemlik a támogatást.

Csak arra lennék kíváncsi, hogy ezt Bukarest mégis hogy vezette föl?

Figyej'má' Budapest! Volt nektek itt egy királyotok, valahogy hozzánk került, izé, fel kellene újítani. Adtok pénzt? Király! Akkor mi is megszavazunk ugyanennyit. Aztán majd nézhetitek, hogy nem utaljuk át.

3 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agyragobogar · http://www.agyragobogar.com/ 2010.10.25. 19:58:15

nem tom... szerintem ez úgy történt, hogy jött magyar állam és aszonta: kéne má tenni valami látványosat, ami nem kerül olyan regeing pénzbe de be lehet vele fogni az erdélyi magyarok száját és nagy dobra lehet verni, gyere ott az a szobor, adunk rá pénzt, oszt kussoljanak ... "mert ugye mi törődünk a kisebbségben levőkkel" is. Erre a román állam aszonta, hogy há vazze ez nekünk nagyon kóser, nem kell törődni azzal a vacak szoborral foglalkozhatunk a bukaresti marhaságainkkal (építsék meg a legnagyobb templomot, meg hogyan lopják meg jobban és jobban az adófizető állampolgárokat)... aggyágok csak a pénzt. Persze persze majd mi is adunk, hogyne ha lesz miből...

nem tom na ezekhez a dolgokhoz nem értek :D és ugye nem vagyok hazafi, meg szerintem csak biznicc az egész, vélemény osztásra kicsit se vagyok reprezentatív ezen témákban.

motymoty 2010.10.28. 21:59:27

@shhhhhhhhhhhtttt: "építsék meg a legnagyobb templomot" Ez még mindig program? Azt hittem már sikerül. Kifelejtetted a legnagyobb mellől a legöregebbet. :D

Egyébként érdekes amit írsz, nekem ez nem jutott volna eszembe.
Szerintem az emberek nagy része nem tudja, hogy szegény Mátyás melyik államnak köszönhetően lóg éppen a levegőben, és melyiknek köszönhetően fog ott lógni még egy jó darabig. (Elvileg 50-50%-ot fizet a két állam, a magyar állam már kifizette, a román nem fizet, ezért nem történik most semmi.)

Reprezentatív célból lehet, hogy látványosabban is el lehetett volna költeni ennyi pénzt. Persze a hogyanról nincs elképzelésem. És arról sem, hogy vajon van-e reprezentatívabb egy levegőben lógó bedobozolt szobornál.

agyragobogar · http://www.agyragobogar.com/ 2010.11.02. 13:18:42

pont ez az, hogy nem tudja. Majd egyik állam szépem ráfogja a másikra, hogy hát mi mindent megtennénk, de a másik...
nagy kár azért a szoborért. Soha nem fogom megérteni ezt a fajta megnyilvánulásokat. Hogy kié? Ki a búbánatot érdekel? Műalkotás, régi, egy van belőle, vigyázni kell rá.
süti beállítások módosítása