édes - keserű

motyorog [@] gmail.com

mondjuk

  • This is the last: Ez olyan, mint egy ténylegesen kitalált, és való... (2014.06.04. 19:15) Napi groteszk
  • This is the last: A pénz többnyire alkalmazkodásra bírja az embert. (2014.06.04. 19:03) Szakember
  • This is the last: Hát még ha a szabadságtéren anarchia folyna. : )... (2014.06.04. 19:00) A Szabadság téren bármi megtörténhet (143. rész)
  • This is the last: Nos, ők nem föltétlen tartják annyira "egészségt... (2014.06.04. 18:55) OMÉK 2013
  • This is the last: Üdvözöllek, motymoty! A blogot ugyan nem mától o... (2014.06.04. 18:50) Eufemizmuska
  • motymoty: @calealenta: Esőerdőkről volt szó, amiknek a kií... (2014.02.18. 12:00) Miért ne tartsunk macskát gyerek helyett*
  • motymoty: Verona egyébként remek hely, az Arena nagy élmén... (2014.01.08. 16:42) Kedves Jézuska!

2012.02.07. 09:31 motymoty

Habzik a szám

A bkv körüli mizériát* nem unom, viszont nem fér a kis hülye fejembe, hogy miért vannak az autósok kiakadva a puszta gondolattól, hogy nekik is be kell szállni a közösbe? Tényleg ennyire nehéz megérteni, hogy mindenkinek, akinek Budapesten van a lakhelye vagy a munkahelye elemi érdeke, hogy az a fostalicska a bkv működjön? Akkor is ha sosem ment vele egy métert sem? Igaza van Bélának, komplett adót kellene kivetni az egész városra, lakhelyekre, munkahelyekre egyaránt. Igen, arra is, aki biciklivel jár.


*amennyiben az évekig hitelből üzemeltetést és az extrém pénzszűkét ennek lehet nevezni

57 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

motymoty 2012.02.07. 09:26:14

Jé, de jó, időzített bejegyzés, mindig meg tudom magamat lepni. :)

agyragobogar · http://www.agyragobogar.com/ 2012.02.07. 09:38:28

míg egyet értek, hogy egy nagyvárosban a tömegközlekedés csúcson kéne működjön, mert akkor talán több autós is letenné a kocsit, olyan ez a megoldás mintha ebadót vetnél ki mindenkire akinek NINCS kutyája, mert "mindenkinek érdeke, hogy a kutyaszar fel legyen söpörve". Legalábbis ha jól értem, hogy kocsi tulajdonosok kell fizessenek bkv miatti adót. Ráadásul a kocsi tulajdonosok már sok adót fizetnek a "luxusért", ami nem mindenkinek luxus, hanem egyszerűen szükséglet.

motymoty 2012.02.07. 09:58:09

@shhhhhhhhhhhtttt: Kutyaszarból sokkal több elfér mint kocsiból. És az adó nem azért kell, hogy ne járjanak kocsival, hanem azért, hogy lehetőségük legyen kocsival járni. Amit én teremtek meg nekik azzal, hogy nem ülök autóba. És megveszem a bkv bérletet, de sajnos ez nem elég ahhoz, hogy működni tudjon.

Amúgy meg a bkv elég jó, keményen lefedi a várost, sűrű járatokkal, megy éjszaka is, csak ritka esetben tudom elképzelni, hogy az autó szükséglet legyen. Itt.

motymoty 2012.02.07. 09:59:29

@shhhhhhhhhhhtttt: Amúgy meg ebben a hipotetikus esetben arról van szó, hogy mindenki fizet adót. Megkülönböztetés nélkül.

2012.02.07. 10:36:18

Hát motyi, nem lennél túl népszerű főpolgármester :D

2012.02.07. 10:42:12

Amúgy meg a bkv-t meg kell menteni, ez világos. Nem lenne jó csökkenteni a járatszámot, vagy tízszeresére emelni a viteldíjat. Bárhogy mentik meg, "állami" pénzből, vagy hitelből, az a MI pénzünk lesz. Mint ahogy a mi pénzünk volt az is, amit eddig szétloptak, meg kidobáltak az ablakon.

ZsuZag 2012.02.07. 11:15:48

Eddig jártam Svédországban (több város), Helsinkiben, Olaszországban (több város)...magasan a BKV hálózata a legjobb. Nagyon jól ki van találva, viszonylag sűrűn jár minden. Viszont ez pénzbe kerül, bármennyire is fáj. Nekem az az érzésem a magyaroknak soha semmi nem jó ami itt van (pedig a tömegközlekedésünk nagyon jó). ÉS mindent ingyen akarnak, plusz még elvenni belőle ("tiéd az ország, magadnak építed, a sajátod viszed haza"). A budapesti tömegközlekedés eddig bírta a kizsigerelést, a potyautasokat...szurkolok, hogy maradjon a járatsűrűség és a vonalhálózat!

motymoty 2012.02.07. 11:39:04

@anyuss: Azt hiszem meg tudnám hozni ezt az áldozatot. :)

@ZsuZag: Nekem is hasonló külföldi tapasztalataim vannak, bár a máv is ilyen jól működne. :) Igaz, sokat javult az is mostanában. Azt mondják, hogy a járatsűrűséget nem éredmes csökkenteni, remélem a járműpark korából adódóan nem fog csökkenni magától.

Szerencsére ezt a sajátodat viszed haza szöveget még nem hallottam.

Verde Lunaria 2012.02.07. 13:39:15

Mit szóltok egy olyan új bevételi forráshoz, mint a parkolás?
Sztem ki kéne paterolni az össze parkolási társaságot, és a befolyó pénzt a bkv-nak adni. Nem is értem, hogy lehetett az aranytojás tojo tyúkot eddig másnak adni.

chipmunk-19 2012.02.07. 14:20:37

annyira nem értek hozzá és nem is akarnék elmerülni a témában, de szerintem kurvára rosszul gazdálkodnak a pénzzel és ameddig ez így lesz, addig tök mindegy honnan folyik be a pénz. és igen, az autóhasználat sokszor nem luxus, hanem szükség, különösen, ha az ember egy kisbabával akar valahova eljutni. a múltkor a deákon mozgólépcsővel kellett feljönnöm babakocsival, mert a bkv ügyfélszolgálat előzetes tájékoztatása ellenére nem működött a lift. halálfélelmem volt és megfogadtam, hogy soha többé nem megyek le a föld alá babakocsival.

motymoty 2012.02.07. 14:45:31

@Verde Lunaria: Ezek a dolgok csak látszólag szoktak "másnál" landolni.

@chipmunk-19: Nincs kisbabám, ezért ehhez nem tudok érdemben hozzászólni, azt hiszem babakocsival nem mennék le a föld alá, főleg mivel fel sem merülne bennem, hogy van a Deákon lift. És az meg főleg nem, hogy működik. :)

Mindettől függetlenül, akinek szükséges az autó, az is naphosszat fog állni a dugóban, ahogy az is akinek nem szükséges, csak azt hiszi magáról - ha nincs bkv.

Én meg majd veszek megint egy barna Martenst, ha a zöldnél át szeretnék gyalogolni az úton.

micka · http://micka.freeblog.hu 2012.02.07. 15:21:36

én ilyenkor csak azon gondolkodom el, hogy azok az autósok mit gondolnak milyen pénzből kapják a csődszéli vállalatok a mentőcsomagokat?
ha maradok shhhhhhhhhhhtttt példájánál, a lakosok nem azért fizetnek ebadót, mert azért a pénzért tarthatnak kutyát, hanem hogy senki ne lépjen kutyaszarba. ez ilyen. az emberek együtt élnek egymással és a kutyákkal.
soha nem volt szimpi a dögöljön meg a szomszéd kecskéje...

motymoty 2012.02.07. 15:36:24

@micka: A szomszéd Ikarusa. :)

Gondolkoztam ezen a szükség dolgon, de továbbra is csak az jut eszembe, hogy minél inkább szüksége van valakinek autóra annál inkább szüksége van a bkvra.

Sokkal igazságosabb lenne a várost adóztatni, mint az országot, gondolom ez fáj az itt lakóknak.

Zazálea 2012.02.07. 17:04:03

akarsz részinfókat (viszont elsőkézből) a fostalicskáról? mert mondhatok,barátunk ott dolgozik. aranyélet, ami ott folyik, komolyan.
na?

Zazálea 2012.02.07. 18:21:28

karbantartó, férfi. decemberben 10-től már nem kell bemennie dolgozni, legközelebb majd januárban, igaz, december 6-án még bent volt a cégnél.Mikulás bulin, aztán... szünet.

ugyanazon férfi. mivel karbantartó,időnként éjszaka is dolgoznia kell(ene), a metróalagutakat pl. csak éjszaka tudják ellenőrizni, ugyebár. ő azonban vidéken lakik, hogy fog bejárni? főnöke válasza: rendes ember az ágyában alszik. khm.

folytassam?

motymoty 2012.02.07. 18:37:39

@Zazálea: :( A munkavállalók kizsigerelése is a "kedvenc" témáim közé tartozik. Úgy utálom az olyan embereket akik azt hiszik, hogy mindent megengedhetnek maguknak.

Néha az ok-okozat azért itt is elmosódik.

motymoty 2012.02.07. 19:23:08

@Zazálea: Azt hiszem félreértettem, bocsánat.

Szöszke1 2012.02.07. 21:07:46

Ritkán írok, és lehet, h ezentúl majd azt szeretnéd, hogy maradjon is így :-).
Nem tudok tömegközlekedni, mert reggel csak felkelek korábban - ez nem gond -, de mikor este 5-6 körül végzek, nem mindegy, hogy 30 perc, vagy 105 perc(azonnali csatlakozással számolva) alatt érek haza, hogy azt a kis időt még a krokodilokkal tölthessem. Az autó - nekem - ezért létszükséglet. Viszont logisztikázunk rendesen, mikor melyikünk hozza-viszi a krokókat... ezért van még egy autó(csendben megjegyezném, hogy a 2 nem ér fel egy normálissal...), szóval akkor 2 autó után fizethetnénk... És igen, mindezek ellenére csípi a szemem - van ismerős, így sajnos tudom... - hogy a bkv-nál a dolgozó és az egész pereputtya is ingyen utazik (mint a MÁV-nál)... én sem kapok ingyen benzint basszus és jól van ez így. Kicsit húzzák szorosabbra a nadrágszíjat, de ne engem büntessenek, elég nekem a benzin árát kifizetnem...

ZsuZag 2012.02.08. 09:21:11

El kell végre ismerni, hogy megbukott a kommunizmus, nincs olyan, hogy mindenkinek egyenlően mindenből... annak idején úgy tűnt, hogy ez az eszme majd meghozza a világbékét, de emberek vagyunk és amit lehet azt is elk..r..tuk, ami eszmének nem lett volna rossz. Az biztos igaz, hogy Mo-n ma minden privatizálva van, de nem tudom, hogy ezen is mit nyavajgunk, ez mindenhol így van! A világon mindenhol! Azt kívánom a BKV-nak és a MÁV-nak is ami Angliában, Hollandiában, Svédországban, Helsinkiben, Olaszországban... megy (voltam ezekben az országban, tudom miről beszélek) tudniillik, hogy ott nem egyetlen tömegközlekedési vállalat van, aki azt csinál amit akar, mert monopol helyzete van, hanem van 4-5 vállalat és mindegyiknek érdeke, hogy NE veszítse el a kuncsaftjait, és MŰKÖDIK, hóban, sárban fagyban, kánikulában mennek azok a ro...dt buszok, vonatok, és el lehet velük jutni A-ból B-be. És ne értem a Malév körüli mizériát sem! Ppfff! És akkor mi van? Kezdi a sort! Millió más légitársaság van, velük is lehet repülni - sőt, még olcsóbban is! Két kezemen nem tudom megszámolni, hogy hányszor repültem már az életem során, de csak egyszer mentem a Malévval, mert olyan drága volt! Sajnálom én is a Malévot, fáj a szívem, de ez van! Megint oda egy hungarikum, de ezt is túléljük, és lesz helyette más. A baj itt igazából velünk van, magyarokkal. Éltem külföldön, láttam sok magyart világszerte, és higgyétek el egy valamit nagyon tudott mindegyikük: LOPNI, lopni a munkahelyről ahol éppen dolgoztak, és itthon is ez megy, nagyban! A kommunizmusban mondták ezt az isaszegi gépgyárban: "tiéd az ország, magadnak építed, a sajátod viszed haza". Az ismerősöm annyi mindent hazavitt, hogy hogy azzal dicsekedett, egy tankot is össze tudna rakni a gyárból ellopott cuccokból. Tisztelet a kivételnek persze. Na, ezt a hungarikumot viszont azt hiszem sosem vetkőzzük le :(

agyragobogar · http://www.agyragobogar.com/ 2012.02.08. 09:45:45

@ZsuZag: ez "magyarok a leggonoszabbak" azt hiszem pont olyan sztori mint régebben volt a suliban: "ti vagytok a legrosszabb osztály mióta tanítok" mitológiája. Ugyanis érdekes módon itt Romániában az terjeng, hogy "csak" a románok olyan szemetek, hogy összevissza lopkodnak mindent. (és a romák persze, de a romániai romák!!!) Ezért szerintem ez nem hungarikum, hanem balkánikum. És ez a mentalitás pont a kommunizmusból ered, és abból, hogy a osszuk meg legyen minden közös. Hát nem közös, olyan kurva nagy harc van az életben maradásért mint régebben a dzsungelben és tetszik nem tetszik, aki erősebb az fogja túlélni.

motymoty 2012.02.08. 11:24:33

@Szöszke1: Hát nem ez volt a kedvenc hozzászlásom tőled. :)

Az az igazság, hogy nekem pl tényleg totál mindegy, 45 perc alatt beérek gyalog is, de ha nincs bkv, akkor be sem fogsz tudni jönni a városba, mert mire felkelsz addigra a közelebb lakók már rég gigantikus dugót csináltak. Szerintem mindenkinek érdeke, hogy a rendszer működjön, és ezért mondtam azt, hogy fizessen mindenki, aki itt él, ne csak az autósok.

Továbbra is úgy gondolom, hogy akinek szüksége van az autójára, annak sokkal nagyobb szüksége van a bkv-ra, mint nekem, aki azzal járok.

motymoty 2012.02.08. 11:34:30

@ZsuZag: Úgy tudom a városi tömegközlekedés sehol nem működik piaci alapon, mindenhol támogatják. A jegyek árából nem lehet finanszírozni.

El tudom képzelni, hogy más a helyzet a vonatnál, olyan országokban, ahol ez nem a szegény emberek vészmegoldása, hanem már-már luxus számba megy, hogy az ember a vonaton ül a laptopja előtt, ahelyett, hogy a dugóban anyázna. Angliában pl. sose jutott volna eszembe vonatra ülni. :)

motymoty 2012.02.08. 11:35:32

@shhhhhhhhhhhtttt: @ZsuZag: Szerintem is összkommunista maradvány, nincs ezen mit csodálkozni.

És hiába van harc, együttműködés nélkül nem fog menni.

motymoty 2012.02.08. 11:40:19

@Zazálea: @Szöszke1: A nadrágszíjat tényleg jó lenne szorosabbra húzni, sőt időszerű is volna, de attől még sajnos jegyekből finanszírozhatatlan marad. Csak nem ennyire.

Zazálea 2012.02.08. 11:43:59

@ZsuZag: még egy adalék a BKV-ról,szintén elsőkézből, azaz a baráttól: a munkások panaszkodnak, hogy lassan VISSZA KELL HOZNI, amit elvittek ahhoz,hoyg dolgozhassanak.
basszus

motymoty 2012.02.08. 11:50:07

@Zazálea: Most elgondolkoztam azon, hogy mit csinálnék egy troli áramszedővel, ha az enyém lehetne. :)

Azért dől össze minden, mert az éppen ellopható dologból építették. Vagy abból (építették volna) amit éppen elloptak mások.

agyragobogar · http://www.agyragobogar.com/ 2012.02.08. 12:11:42

@motymoty: hogy mennyire finanszírozhatatlan a tömegközlekedés jegyekből ott nem tudom, de kétségtelen ITT van olyan buszjárat egyes helységek között, ami magán vállalkozás, senki sem segíti őket, hanem az állam még jól le is húzza, egyetlen bevételük a JEGY, mégis új buszok, mikrobuszok vannak a vonalaikon, tisztán tartva, időben közlekedve. Ja és a jegy nem drágább mint vonattal közlekedni, hanem olcsóbb. Mert állami buszjárat minek is lenne 20-30 kilométerre a várostól??

motymoty 2012.02.08. 12:16:20

@shhhhhhhhhhhtttt: Azokban a buszokban halálfélelmem van. :)

Vannak szakaszok amin nagy a nyereség, és van amin nincs. Ezért is mondtam azt, hogy városi viszonylatban más lehet, főleg, ha ennyire sűrű a hálózat. És működik éjszaka is pl. Mondjuk ezt sem értettem soha.

agyragobogar · http://www.agyragobogar.com/ 2012.02.08. 14:25:01

mi van azokkal akiknek van autójuk, budapestiek, tomegközlekednek? ők megint 2x vannak sújtva. Hiszen jegyet, bérletet vesznek és csak azért a sima tényért, hogy van egy autójuk amit néha használnak, kell adót fizessenek.

én is nagyobbacska városban laktam, volt autóm, de be nem mentem volna a citybe kocsival, sőt dolgom se volt, inkább fél óra gyalog a központig, mert a buszt is utáltam. Most mennyire lenne korrekt rám is kiróni egy ilyen adót, csak mert van pofám abban a városban lakni?

agyragobogar · http://www.agyragobogar.com/ 2012.02.08. 14:27:25

@shhhhhhhhhhhtttt: vagy én adózzak, mert úgysem költöm buszjegyre a pénzt :D, meg benzinre se

motymoty 2012.02.08. 14:54:06

@shhhhhhhhhhhtttt: Jó, akkor fordítsuk meg. Szerinted ki fizesse, ha nem azok akik itt élnek? Jelenleg 9.800 Ft egy havi bérlet. Ebből nem tartható fent a működése. Viszont valakinek finanszíroznia kell, hogy ne lehetetlenüljön el a közlekedés ennél jobban.

Elmesélem még egyszer, hogy én frankón be tudok járni gyalog is, ha megunom meg majd elköltözöm. Tehát nekem tényleg nem fontos, nincs távolság, amit meg kell tennem, és nincs autóm sem. Ettől függetelenül úgy gondolom, hogy a rendszert fent kellene tartani. Mert sokaknak szükségük van rá. És nem biztos, hogy elsősorban azoknak aki használják.

Amúgy meg persze sokkal jobban tetszene, ha itt sem lehetne behajtani a belvárosba. :)

2012.02.08. 15:04:19

Nem kell új adó. És a többit is csökkentsék. A jegyek drágák, adják féláron. Sőt, jobb lenne ha ingyenessé tennék az egész tömegközlekedést. Fizessünk mindent abból a nagy kalapból. Ja, hogy már nincs benne? Akkor vegyünk fel hitelt. Nem adnak? Nyaljunk be nekik csontig. És ezentúl igazgassa az országot pár bankár. Ja és az utolsó majd kapcsolja le a villanyt...

motymoty 2012.02.08. 15:09:44

@anyuss: Villanyt?? Optimista világszemlélet. :)

2012.02.08. 15:10:46

@motymoty: Na jó, akkor pisilje le a tüzet. Vagy valami. És csukja be az ajtót.

2012.02.08. 15:13:22

@motymoty: Vagy legalább vigye magával.

agyragobogar · http://www.agyragobogar.com/ 2012.02.08. 15:35:06

ne adjanak a templomoknak annyi pénzt és adják oda a bkvnak :D

motymoty 2012.02.08. 15:38:07

@shhhhhhhhhhhtttt: Hát, most majdnem felröhögtem hangosan.

Ezen gondolkoztál ennyit? :)

agyragobogar · http://www.agyragobogar.com/ 2012.02.08. 16:11:06

amúgy azt sem kell elfelejteni, hogy az autósok MÁR beszállnak a közösbe, mert amiért van autójuk adót fizetnek.. közlekedők nem fizetnek kocsi adót.

agyragobogar · http://www.agyragobogar.com/ 2012.02.08. 16:11:42

@shhhhhhhhhhhtttt: akinek nincs autója, az nem fizet autó adót (akart lenni)

ZsuZag 2012.02.09. 09:15:20

@shhhhhhhhhhhtttt: Mi ez a demagóg duma???!!!! Református hitokató vagyok, belelátok a dolgokba. A ref. iskolákban tanító kollégáim ÉVEK óta (min. 1994-től) jóval kevesebbet keresnek, m akik nem egyházi iskolákban tanítanak (és sokkal jobb a fel. arány az egyetemekre, m bármelyik középiskolából) és nincs kafetéria sem. Arról is beszélhetünk, hogy erőszakosan elvett az állam a 20. sz közepén épületeket, amiket lelakott, és a mai napi NEM adta vissza, pedig a törvény kötelezné rá (indok: csak, mert, azért) azt ami a ref. egyházé. És arról ne beszéljünk, hogy ÉVEKIG egész Bp. gyermek belgyógyászati ügyeletét a Bethesda Kórház látta el, ahol én magam is önkénteskedtem, mert ember (orvos, recepciós, nővér...) nem volt, beteg gyerek viszont annál több. A pesti gazdag önkormányzatok (többek között pl. VI., VII.) egy kanyit sem fizettek!

motymoty 2012.02.09. 09:24:25

@ZsuZag: :) Bogár ateista, nem fogod tudni meggyőzni. És itt csak viccből írta, mert nem jutott jobb eszébe.

Ami persze nem jelenti azt, hogy nincs igazad. :)

motymoty 2012.02.09. 09:31:27

@shhhhhhhhhhhtttt: De nem ebbe a közösbe. Amúgy én azt mondtam, hogy fizessen mindenki, ne csak az autósok, mert mindenki érdeke, nem csak az autósoké, bár úgy gondolom, hogy nekik eléggé ez az érdekük.

Azt hiszem sok ember tényleg nem képes a komplex gondolkodásra, amit nyilván már abból is kitalálhattam volna, hogy pirosnál simán beállnak a kereszteződésébe, meg rá a zebrára. Ezt most csak úgy mondom, senkinek nem szükséges magára vennie. Inkább csak azon csodálkozom, hogy min csodálkozom. Végül is vannak ennél sokkal kevésbé összetett problémák amiket emberek nem értenek, miért kellene azt felfogni, hogy x útra csak x autó fér rá, x+sok már nem.

agyragobogar · http://www.agyragobogar.com/ 2012.02.09. 09:35:01

@ZsuZag: szerintem meg demagóg az egyház, katolikus, református, ortodox, zsidó, muzulmán és az összes többi... már ha ugyanarra a jelentésre gondolunk, hogy "népámító"

az, hogy az iskolák mennyit kapnak és a kórházak, meg nagyon szomorú... ugyanis az egyházak elég szép summát tesznek zsebre. Lehet kéne a főnököknek szólni, hogy a sok aranyozott cifra ruha helyett, jobb lenne a gyerekek oktatására szánni a pénzt, csak mint mindenki tudja, azokat ott fent ez igen kicsit érdekel. Ájtatoskodnak és ülnek a melegben, míg azok akik dolgoznak az istenük nevében, azok szívnak.

index.hu/belfold/2011/07/12/tobb_penz_kapnak_az_egyhazak_de_elszamolni_nem_kell_vele/

P.S. én meg tudok olyan esetről, amikor az egyház kezében levő étteremhez mentek, hogy a fogyatékos iskolába kb 10 gyereknek nem-e lehetne élelmet biztosítani, abból ami nem kerül eladásra. Lévén olyan gyerekekről szó, akik max száraz kenyeret kaphatnak otthon, ez egy óriási segítség lett volna. Az egyházi tisztviselő válasza az volt, hogy hova is gondolnak, az kell a DISZNÓKNAK. És ez sajnos nem vicc.

ZsuZag 2012.02.09. 09:35:07

Aki ateista, annak sem tilos gondolkodni, körbenézni, ok-okozati összefüggéseket meglátni! A nyugat és közöttünk az a különbség, ha pl Svédországban azt mondják: fizetni kell ingatlan adót, akkor a svédek ha morognak is (otthon, csöndben...), kifizetik, mert tudomásul veszik, ez a tv, ezt kell betartani, a kiskapukat nem keresik. Azért tartanak ott, ahol. Pedig ott az ev. egyház egész ktg-ét az állam állta még 10 éve, azóta fokozatosan igyekszenek leválasztani az államról az egyházat.

motymoty 2012.02.09. 09:44:35

@shhhhhhhhhhhtttt: Az aranyozott cifra ruha nem minden felsorolt egyháznál divat ám.

agyragobogar · http://www.agyragobogar.com/ 2012.02.09. 09:46:31

@motymoty: ellenben ők kapják a legtöbb támogatást, mert az aranyozott cifra ruha drága.

ZsuZag 2012.02.09. 10:27:50

fuszereslelek.blog.hu/2012/02/08/ho_nap_avagy_kiskanal_a_parna_alatt
Ahol kolbászból van a kerítés, ott van “iskolakerületi adó”, amit "akkor is kötelesek vagyunk fizetni az ingatlanunk után, ha nincs gyerekünk, vagy a sajátunk éppenséggel nem a kerületi iskolába, hanem magániskolaba jár."

motymoty 2012.02.09. 11:30:30

@ZsuZag: Érdekes, köszi a linket!

motymoty 2012.02.09. 11:32:29

@shhhhhhhhhhhtttt: Elképzeltem egy cifraruha - támogatás statisztikát, hát.. :)

Itt nem hiszem, hogy túl nagy támogatottsággal rendelkezne az ortodox egyház. Cifrábbat meg most nem tudok elképzelni. Amúgy én valahogy úgy képzelem, hogy mostanság már nem nagyon varratnak ruhákat.

agyragobogar · http://www.agyragobogar.com/ 2012.02.09. 11:53:21

ezek sem kevés pénzbe kerültek:

www.neatorama.com/2007/05/07/10-divinely-designed-churches/

elismerem szépek, meg egyik másik fantasztikus, de hol van ezekből az alázat, meg szerénység? Hány embert lehetett volna iskoláztatni és gyógyítani az árukból?

ahogy szokott lenni... bort isznak és vizet prédikálnak. A csúcson levő köszönik szépen de jól elvannak és ahogy halad lefele a ranglétra, úgy jut kevesebb és kevesebb AHOVA KÉNE.

agyragobogar · http://www.agyragobogar.com/ 2012.02.09. 13:08:45

@ZsuZag: az, hogy hitoktató vagy elég szomorú... mert igen könnyen ÍTÉLKEZEL és bélyegzed meg "felebarátaidat" olyanokkal, hogy nem gondolkoznak, csak azért mert másképp gondolják mint te. Nem tanított valami olyasmit Jézus, hogy szeretet, meg tolerancia meg ilyenek?

ZsuZag 2012.02.09. 13:24:09

@shhhhhhhhhhhtttt: Szar lehet neked! Az égész világgal hadilábon állsz. Kiosztottad a keresztényeke, a közöttük a katolikusokat, a zsidókat, a muszlimokat....és mindenkit aki eszedbe sem jutott, csak ennyit tudtál írni, és "és az összes többit". Ezek után én ítélkezem? 1. keresztyén vagyok, és nem balek. 2. Ha az fogalmakkal (szeretet, felebarát, tolerancia...) vagdalkozol, akkor tedd helyesen 3. Ha egyháztörténeti dolgokkal vagdalkozol (egyházszakadás), tedd pontosan! A veled való vitából ezennel kiszállok, mert nem látom értelmét.

agyragobogar · http://www.agyragobogar.com/ 2012.02.09. 13:37:36

@ZsuZag: legyen meg a te akaratod... ne felejtsd el, hogy a személyeskedést TE kezdted...
szerintem se érdemes vitázni... az, hogy mennyire szar vagy sem, hadd legyen az én dolgom oké?

2012.02.09. 14:30:54

Kedvencem az a retorikai fogás, amikor ateisták adu ászként bedobják a krisztusi szeretetparancsot... :)
süti beállítások módosítása