édes - keserű

motyorog [@] gmail.com

mondjuk

  • This is the last: Ez olyan, mint egy ténylegesen kitalált, és való... (2014.06.04. 19:15) Napi groteszk
  • This is the last: A pénz többnyire alkalmazkodásra bírja az embert. (2014.06.04. 19:03) Szakember
  • This is the last: Hát még ha a szabadságtéren anarchia folyna. : )... (2014.06.04. 19:00) A Szabadság téren bármi megtörténhet (143. rész)
  • This is the last: Nos, ők nem föltétlen tartják annyira "egészségt... (2014.06.04. 18:55) OMÉK 2013
  • This is the last: Üdvözöllek, motymoty! A blogot ugyan nem mától o... (2014.06.04. 18:50) Eufemizmuska
  • motymoty: @calealenta: Esőerdőkről volt szó, amiknek a kií... (2014.02.18. 12:00) Miért ne tartsunk macskát gyerek helyett*
  • motymoty: Verona egyébként remek hely, az Arena nagy élmén... (2014.01.08. 16:42) Kedves Jézuska!

2010.04.10. 10:26 motymoty

Anyósom

Felhívott. Kedden. Hogy együttérzését kinyilvánítsa. Nem volt erőm hozzá, odaadtam B-nek a telefont. Beszélt vele. Megbeszélték, hogy nekem ez a beszélgetés most nem esne jól. Azt mondta oké. Majd ha úgy érzem, hívjam fel. B. csütörtök este mondta, hogy a mamája és a két nagynéni is hívta őt eme ügyben. Jól esett, örültem neki, hogy ilyen kedvesek. Fél órával később hívta az anyukája, majd mellékesen megjegyezte, hogy most már nem szeretne velem beszélni. Mert nekem az nem kell, ami az ő családjuktól jön. Így fogalmazott.

Én naívan meg azt gondoltam, hogy a javamat akarják. Azt, ami nekem a legjobb. És nem azt, ami szerintük a legjobb nekem. Mégis mit mondanánk egymásnak? Mit lehet erről beszélni? Pláne telefonon.
B. szerint nekem kell velük beszélnem, hogy nem akartam rosszat, mert máshogy gondolkodunk.
És mégis mit mondanék nekik? Azt, hogy azt hittem, hogy a javamat akarják? Hogy azt hittem, hogy megértőek és toleránsak? Majd kérjek tőlük bocsánatot, hogy ezt feltételeztem róluk?
Vagy kérjem rajtuk számon, hogy nem mondták, hogy csak 2 napon belül gondolhatom úgy, hogy szeretnék velük beszélni? Utána már nem?
 
Jó dolog ez a blog.
Leírtam.
Megnyugodtam.
 
Leglábbis addig amíg nem kell őket legközelebb látnom. Félek megint megkapom a leosztásomat.
Megint hergelem magam előre.
Ebben vagyok a legjobb.
Jó lenne kinőni...

Szólj hozzá!

2010.04.09. 18:24 motymoty

Az utolsó

Nagyszülőm is elment közülünk húsvét hétfőjén. Hiányzik. Nagyon. Egy biztos, állandó pont volt az életemben. Mindig várt, soha nem kellett bejelentkeznem. Ahogy ült a karosszékében maga volt a megtestesült nyugalom. A megtestesült állandóság. És a megtestesült derű.

Szólj hozzá!

2010.04.08. 16:19 motymoty

Vigyázat! A Fidesz BÁRMIRE képes!

Van egy kedves barátom nevezzük mondjuk Asztalos Árpádnak (vagyis magyar vezetéknév, magyar keresztnév). Felvidéki. Ezt sokan (nagyon sokan) nem értik. Van akinek a hír hallatára felcsillan a szeme, hogy ja, erdélyi? Ők a tájékozottabbak.

Ha egy ilyen beszélgetés során előjön Szlovákia, akkor mindenki gyorsan nagyon okos lesz és tudja, hogy szlovák. Ez logikus. Ha Magyarországon magyarok laknak, akkor Szlovákiában tótok szlovákok. Van akinek feltűnik még egy aprócska hiba. Ilyenkor szoktak gratulálni a nyelvtudásához. Persze van aki nem ennyire gyanútlan, és felmerül benne a kérdés:

- Te honnan tudsz magyarul?

- Ez az anyanyelvem.

- Az nem lehet, mert szlovák vagy.

- Nem vagyok szlovák, magyar vagyok. Tudod az úgy volt...

- Nem érdekel a történelem, tudom, hogy a Fidesz taníttatja magyarul a szlovákokat, mert így akarnak nyerni a választásokon.

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása