édes - keserű

motyorog [@] gmail.com

mondjuk

  • This is the last: Ez olyan, mint egy ténylegesen kitalált, és való... (2014.06.04. 19:15) Napi groteszk
  • This is the last: A pénz többnyire alkalmazkodásra bírja az embert. (2014.06.04. 19:03) Szakember
  • This is the last: Hát még ha a szabadságtéren anarchia folyna. : )... (2014.06.04. 19:00) A Szabadság téren bármi megtörténhet (143. rész)
  • This is the last: Nos, ők nem föltétlen tartják annyira "egészségt... (2014.06.04. 18:55) OMÉK 2013
  • This is the last: Üdvözöllek, motymoty! A blogot ugyan nem mától o... (2014.06.04. 18:50) Eufemizmuska
  • motymoty: @calealenta: Esőerdőkről volt szó, amiknek a kií... (2014.02.18. 12:00) Miért ne tartsunk macskát gyerek helyett*
  • motymoty: Verona egyébként remek hely, az Arena nagy élmén... (2014.01.08. 16:42) Kedves Jézuska!

2011.05.11. 13:05 motymoty

Fekete-fehér

A spárga szezon és a csótány szezon egyszerre kezdődik.

27 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.05.11. 15:31:43

:D Egymondatos :)

motymoty 2011.05.11. 15:37:19

@anyuss: Az. A kérdés csak az, hogy van-e benne helyesírási hiba.

jazoli 2011.05.11. 23:12:56

Nálunk hangya szezon van. Aztán tömeggyilkosok lettünk. Ebből fakadóan ki kellett üríteni a spájzot, a sok tetem eltakarítása céljából.

motymoty 2011.05.12. 15:21:02

@laciba59: :) (még rövidebb válasz)

@jazoli: Ez kiválóan hangzik. De legalább a csatát megnyertétek. Talán a háborút is.

WildShycu · http://igazvilag.freeblog.hu/ 2011.05.12. 20:18:28

Engem elkerül mindkettő. Maradnak a hangyák.

BartiMagdolna 2011.05.13. 07:32:24

Mi is hangyásak vagyunk. :P

2011.05.13. 07:37:59

@Vegi Manó: Úgy látszik, mindenki. De tényleg, mintha sokkal több lenne a hangya, mint régen, mindenfelé, a kertben is.

motymoty 2011.05.13. 09:49:51

@WildShycu: @Vegi Manó: @anyuss: A hangyákhoz nem értek, szerencsére, pedig hangyabolyban már ültem. Gondolkozom azon, hogy jobb lehet a csótánynál, főleg ma, hogy egész napos vadászatnak nézek elébe, jaj. Egyébként gondolom a csótány inkább városi állat. Legalábbis falun még sosem láttam.

2011.05.13. 09:52:58

@motymoty: Ismerem a csótányt, laktam alagsori garzonban. Tényleg nem szép állat.

motymoty 2011.05.13. 09:55:02

@anyuss: Na, most elgondolkoztam, hogy vajon az alagsori garzon rosszabb-e vagy a csótány. :)

2011.05.13. 10:11:54

@motymoty: Nagyon olcsó volt. Mármint a bérlés. A csótány grátisz :)

motymoty 2011.05.13. 10:20:16

@anyuss: :) Pedig, ha lett volna egy kis fantáziájuk ázsiaiaknak adják ki, némi felárral.

2011.05.13. 10:31:54

@motymoty: :D Annyi csótány azért nem volt.

cucka 2011.05.13. 11:06:56

Nálunk legyek. És spárgák nincsenek. Többször nekifutottam és nem és nem tudom kesermentessé varázsolni. :/

motymoty 2011.05.13. 11:35:32

@cucka: Hogy lesz keserű? Nem értem. A cukkini keserűségével lassan megbarátkozom, ha már naponta hatan jönnek ide ezt megtudni, de hogy a spárga is!

cucka 2011.05.13. 11:47:37

én nem tudom, de nekem mindig keserű. :/ azt mondta, az egyik barátnőm, hogy azért mert nem pucolom meg rendesen a héját, és a felszínességem miatt beviszem a növény ehető részébe is (ilyen van ?!)
cukkini keserű? nekem még sose, viszont padlizsán az már annál inkább, meg kertiretek. aszongyák az öregbácsik, azért lesz keserű egy növény, mert nem kap elég vizet, szárazság volt. (pedig mi napi kettőt locsolunk, najó, néha elblicceljük, olyankor csak napi egyet :)

motymoty 2011.05.13. 11:52:57

@cucka: egyél zöldet, azt nem kell pucolni. Szerintem egyébként nem a pucoláson múlik, ha azt elrontod maximum fás lesz, illetve fás marad.

cucka 2011.05.13. 12:05:34

@motymoty: és te mit csinálsz a zöld spárgából? (ha könnyű és gyors, akkor ma bevetem, aztán emlegessen téged egész 7végén a csálád :))) )

motymoty 2011.05.13. 12:11:33

@cucka: Ugyan azt amit fehérből. :D Könnyű és gyors mind. ;)

Ha beírod odafönt a lukba, hogy spárga, akkor megleled azt amit régebben írtam, van leves is meg valami más is, nincs kedvem utánajárni, illetve várnak a csótányok.

Mostanában inkább csak bevágom serpenyőbe, vajat és nagyon kevés vizet teszek alá, fedőt rá, s 10-15 perc múlva kész, azt hiszem. (mármint nem tudom mennyire jó az időérzékem)

Tálalásnal az aktuális kaja mellé burítom. ;)

cucka 2011.05.13. 12:13:59

@motymoty: sokat segítették, de szerencsére önjáró vagyok,a hogy kedves micka barátunk fogalmazott, így beütöttem a lukba és ezt dobta ki valahanyadiknak, úgyhogy ez lesz az ebéd: www.nosalty.hu/csoben_sult_sparga_tesztaagyon_recept_2800

és ha sikerül, mától a te neved egybefonódik a spárgáéval, legalábbis az én olvasatomban. ;) :DDD

motymoty 2011.05.13. 12:17:31

@cucka: Hehe, arra gondoltam, hogy az itteni lukba írd be, ha az én receptemre vagy kíváncsi. Valahogy az emberek agya ezt sosem dobja ki, mindig gondolkozzom azon, hogy miért.

Jól hangzik egyébként, mondjuk szerintem nálam ez már nem fér bele a gyors kategóriába. :D

cucka 2011.05.13. 13:35:38

Nem volt spárga, ugyanis mifelénk úri szórakozásnak minősül, és egész egyszerűen rárohad a zöldségesre. Így nem ma lesz annak napja, hogy a spárga neve végérvényesen összefonódjon a te neveddel. ;)
(helyette vettem karalábét, meg padlizsánt és bár lehet senkit sem érdekel, de mégis megosztom: töltött karalábét és töltött padlizsánt merényelek mára meg holnapra)

cucka 2011.05.13. 13:36:14

és az tényleg nem volt kézenfekvő, hogy a te blogod keresőjébe üssem be a spárga szót. :DDD

motymoty 2011.05.13. 13:59:51

@cucka: :) Én végül megtettem, és mi ezt eszünk ma. Magamtól nekem sem lett volna ennyi eszem, pedig pont azért írtam le, hogy ne felejtsem el. Úgy látszik ez nem segít.

A töltött cuccok biztosan finomak lesznek, én is szeretem, csak mostanában ritkán készül. De majd ha elmúlik a spárgaszezon.. és nem felejtem el, akkor.

Mi régen termeltünk spárgát a dédnagyanyámnál, kicsit nehezített a helyzeten, hogy néha feldühödött ilyen mihasznaságokon és kikapálta az egészet. :D

Ebben az egész albérletes létformában egyébként az aggaszt, hogy mivel a spárga az első 3 évben nem terem, ezért az ember más kertjébe nem ültet. Mondjuk ma már jól meg lehet lenni bolti spárgával is, finom, és nem is annyira kritikus zöldség mint mondjuk a paradicsom ami néha bűnrossz, vagy a levélzöldségek, amiket halálra permeteznek.
süti beállítások módosítása