édes - keserű

motyorog [@] gmail.com

mondjuk

  • This is the last: Ez olyan, mint egy ténylegesen kitalált, és való... (2014.06.04. 19:15) Napi groteszk
  • This is the last: A pénz többnyire alkalmazkodásra bírja az embert. (2014.06.04. 19:03) Szakember
  • This is the last: Hát még ha a szabadságtéren anarchia folyna. : )... (2014.06.04. 19:00) A Szabadság téren bármi megtörténhet (143. rész)
  • This is the last: Nos, ők nem föltétlen tartják annyira "egészségt... (2014.06.04. 18:55) OMÉK 2013
  • This is the last: Üdvözöllek, motymoty! A blogot ugyan nem mától o... (2014.06.04. 18:50) Eufemizmuska
  • motymoty: @calealenta: Esőerdőkről volt szó, amiknek a kií... (2014.02.18. 12:00) Miért ne tartsunk macskát gyerek helyett*
  • motymoty: Verona egyébként remek hely, az Arena nagy élmén... (2014.01.08. 16:42) Kedves Jézuska!

2011.03.18. 17:08 motymoty

Ha

Azóta, hogy megismertem, megértettem, megfogadom a székely közmondást, miszerint, ha kurvának mentél, ne sírjál ha basznak, sokkal boldogabb az életem.

20 komment

2011.03.18. 16:13 motymoty

Az évszakokról

A tavaszt érkezését arról lehet megismerni, hogy naponta legalább kétszer kezdek el arról értekezni, hogy már napok óta eléri az éjszakai hőmérséklet a 10 fokot, igazán alhatnánk nyitott ajtónál.

Nyaranta a füldugójával édesen szendergő Béla mellett hánykolódom álmatlanul, közben elképzelem, hogy az elviselhetetlen alapzajon élesen áthatoló motoros melyik testnyílásába motorja melyik alkatrészét szeretném beilleszteni, úgy, hogy a sarki lebujban szórakozóhelyen kornyikáló éneklő jazz énekesnő torkába is jusson még belőle.
Reggeleinket a már megint nem csuktad be az ajtót a kukásautó érkezése előtt mondattal kezdjük, mire váltig állítom, hogy rossz napon, rossz órában érkezett, ezért a becsukási terv ellehetetlenült.

Az ősz tulajdonképpen egy inverz tavasz, különös ismertetőjele, hogy nagyon sokszor elhangzik a számból az, hogy egyáltalán nincs még hideg, nem hiszem el, hogy fázol, nem is olyan zajos az utca. Ez idő tájt szoktuk azt is konstatálni, hogy nyáron ismét befizettük a lakbért egy évre, úgyhogy az elköltözés gondolatával foglalkozni felesleges.

Télen csodálkozva nézzük a messziről érkező, kékre fagyott embereket, ha még a szomszéd utcába sem kell átmenni, akkor értetlenül rázzuk a fejünket a nem hoztatok kabátot kérdésre, ki hallott már ilyet, csak dohányfüst szaga lenne, majd részletezzük a áldozatnak, hogy a másikunk rettenetes, még pulóvert sem akart venni ugyanezen okból, ugye milyen szörnyű? Valamint meglepetésünkben tátott szájjal nézzük, ha valaki szombat délben villanyt kapcsol, hiszen olyan világos van még, legalábbis nálunk. Reggelente teljes megelégedéssel figyeljük az ágyból a kovácsoltvas franciaerkélyre illesztett madáretetőben cinkéket. Mint ahogyan a majdnem nagypolgári milliőt is, a negyvenes évek praktikusságával ötvözve, amin már látszik, hogy valami elkezdődött, de még nem romlott el teljesen.


A tavasz már elkezdődött. Béla még nem tudja, de az ajtó is ki fog nyílni nemsokára.

28 komment

2011.03.18. 13:08 motymoty

Megengedhetem magamnak

Mondhatnám, hogy mindenki járjon tömegközlekedéssel, de könnyen beszélek, mert a fizetésem is korrekt, és a vérnyomásom is nagyon alacsony.

8 komment

2011.03.17. 10:50 motymoty

Titkos összetevő

 Éreztem, hogy van valami, amit a táncoktatók elhallgatnak, valami elemi, ami nélkül az egész nem ér semmit, végre kiderült, pont úgy kell ezt is művelni, mint a tökéletes házasságot, csak ennyi, ilyen egyszerű, most már végre értem, csak a lépéseket és a tartást kell megtanulnom, menni fog ez, mint a karikacsapás.

9 komment

2011.03.17. 09:22 motymoty

Reggeli erőltetett

Mivel tegnap legnagyobb igyekezetünk ellenére sem sikerült blogkörökön belül megoldani az atomhulladék kérdést és az atomerőművek biztonságossá tételét, ezért mindenkit csak arra tudok biztatni, hogy fogyasszon kevesebb áramot, sok kicsi sokra megy alapon.

Van nékem egy kedves Miska kancsóm, ami nem csak azért jó, mert villamosenergia felhasználása nélkül készült, hanem azért is, mert vannak neki gyermekei is, szám szerint hatan, édes kis hasas jószágok. Eredeti funkciójukat tekintve pálinkás kupicák, de gömbölyű pocakjuk tojás tartására is tökéletes, ezért belőlük fogyasztjuk a betévő lágytojásunkat. A spórolás elsősorban nem itt kezdődik, hanem ott, hogy a tojás elfogyasztása előtt iszunk belőle egy kis pálinkát, így két használat után kerül csak bele a mosogatógépbe, ezzel nem csupán energiát spórolunk, hanem vizet is.

Ti mit tesztek a környezetünkért?

26 komment

süti beállítások módosítása