édes - keserű

motyorog [@] gmail.com

mondjuk

  • This is the last: Ez olyan, mint egy ténylegesen kitalált, és való... (2014.06.04. 19:15) Napi groteszk
  • This is the last: A pénz többnyire alkalmazkodásra bírja az embert. (2014.06.04. 19:03) Szakember
  • This is the last: Hát még ha a szabadságtéren anarchia folyna. : )... (2014.06.04. 19:00) A Szabadság téren bármi megtörténhet (143. rész)
  • This is the last: Nos, ők nem föltétlen tartják annyira "egészségt... (2014.06.04. 18:55) OMÉK 2013
  • This is the last: Üdvözöllek, motymoty! A blogot ugyan nem mától o... (2014.06.04. 18:50) Eufemizmuska
  • motymoty: @calealenta: Esőerdőkről volt szó, amiknek a kií... (2014.02.18. 12:00) Miért ne tartsunk macskát gyerek helyett*
  • motymoty: Verona egyébként remek hely, az Arena nagy élmén... (2014.01.08. 16:42) Kedves Jézuska!

2013.01.24. 15:47 motymoty

Az egész élet egy valóságsó

Szemelvények a tegnapi sörözésből

- Leszoktál a dohányzásról? Mikor?
- Várjál, megnézem - előveszi a telefonját.
- Neee, ugye nem azt akarod mondani, hogy erre is van app?
- Mindenre van app. És vannak achievementek is. X* minden reggel posztolja a fészbúkon az achievementjét. Lehet lájkolni.
- Nagyon jó. Szóval, ha felkelsz reggel, és kivételesen nem jut eszedbe, hogy rágyújtanál, akkor az app szól, hogy tudjad?

*őt tényleg így hívják

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Képzeljétek voltunk az anyakönyvvezetőnél, nyáron lesz esküvőnk, és hat hónappal előtte lehet jelentkezni. Rögtön reggel nyitásra odamentünk, mert nem lesz templomi esküvőnk, ezért nagyon fontos, hogy a polgári jó időpontban legyen. De már volt ott egy pár előttünk. És akkor Pityuka nagyon leszidott, mert miattam késtünk, de szerencsére nem foglalták le az öt órás időpontot, jaj, az rettenetes lett volna.

A válások ..%-a a rossz időpontban történő esküvő miatt következik be. Már fél óra eltolódás is halálos lehet. Gondolom.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- Majd próbáljátok ki ezt a játékot, nagyon jó.
- Nem hiszem, hogy symbian alatt fut.
- Symbian? Neked symbianod van? És Bélának is? Hogy tudtok ezzel együttélni? És milyen érzés?
- Azt szoktam érezni, hogy van egy működő telefonom, és amíg nem hagyom el, addig nem veszek másikat. Egymást szoktuk simogatni, nem a telefont.
- Jé, ez is egy szempont.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A sörözés ötletgazdája, aki 250 méterre lakik a sörözőtől, sokat késett, mert érkezés után senki nem csekkolt be faszbúkon. Ebből azt a következtetést vonta le, hogy nem érkeztünk még meg. Aztán egy óra múlva írt fészbúkra, hogy WTF?, majd miután nem válaszoltunk, arra is sikerült rájönnie, hogy senki sincs a gép előtt. Ekkor telefonált.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Visszagondolva elég nagy achievement, hogy évekig laktam informatikusokkal egy fedél alatt (nem velük, másokkal) kár, hogy akkor még nem volt erre app.

5 komment

2013.01.23. 11:18 motymoty

A téma már nem, de a probléma még aktuális

Béla idén nagyon szeretett volna karácsonyfát. Kicsit én is, de azért volt elvárásom: rend és tisztaság. Ott ahol a papok táncolnak.

Úgyhogy rendet raktunk, kitakarítottunk. Aztán becsomagoltunk ötven darab esküvői köszönőajándékot. Aztán rendet raktunk, kitakarítottunk, és rájöttünk, hogy nincsenek meg az égők. Egész éjjel kerestük. Mindent szétszórtunk a lakásban. Aztán rendet raktunk. Végül előkészítettük a sok limlomot amit Béláéknál akartunk örök nyugalomba helyezni a padláson. Mert kértünk kölcsön autót, hogy tudjuk szállítani a tortákat, köszönőajándékokat, esküvőre ruhákat, cipőket, karácsonyi ajándékokat, kisnyulat és a többit. Valamint az örök nyugalomról álmodozó limlomokat. Így lett ismét rendetlenség.

Ekkor már biztos voltam abban, hogy Béla is belátta, hogy nem kell nekünk idén (sem) fa, amíg egy szép hideg délután a lépcsőházban majdnem átestem egy fenyőfán, ami éppen az ajtó előtt akklimatizálódott. Mert a gyökeres fákat szoktatni kell.

8 komment

2013.01.22. 16:10 motymoty

Mondatok összefüggés nélkül

A napokban kérdezte valaki, hogy van-e illóolaj elektroszmog ellen. Erőt vettem magamon, és nem kérdeztem meg, hogy vajon zajártalom ellen van-e.*  Az emberek azt hiszik, hogy bármit tehetnek magukkal, elég ha utána bevesznek valamit.



A hétvégét Lillafüreden töltöttük, pénteken érkeztünk, a két hete tartó rettenetes köhögésemmel, sajgó tüdővel, napi ca. 15 km-t és kb. 450 m szintkülönbséget tettünk meg, azóta jól vagyok. Pedig még gleccservizet sem ittam, ami állítólag mindenre jó, enélkül felesleges is élni, Béla hozta az információt múltkor a bio citrommal, nagyon megviselte a hír, azt hiszem mostanában nem eszünk semmit amibe citromhéj kell, amíg ki nem heveri ezt az élményt.


* (Bár ez már végképp nem tartozik ide, de eszembe jutott, hogy Béla szerint hallom az elektroszmogot, pedig csak a tötőink sípolnak és a számítógépe, az elektroszmog hidegen hagy.)

17 komment

süti beállítások módosítása