édes - keserű

motyorog [@] gmail.com

mondjuk

  • This is the last: Ez olyan, mint egy ténylegesen kitalált, és való... (2014.06.04. 19:15) Napi groteszk
  • This is the last: A pénz többnyire alkalmazkodásra bírja az embert. (2014.06.04. 19:03) Szakember
  • This is the last: Hát még ha a szabadságtéren anarchia folyna. : )... (2014.06.04. 19:00) A Szabadság téren bármi megtörténhet (143. rész)
  • This is the last: Nos, ők nem föltétlen tartják annyira "egészségt... (2014.06.04. 18:55) OMÉK 2013
  • This is the last: Üdvözöllek, motymoty! A blogot ugyan nem mától o... (2014.06.04. 18:50) Eufemizmuska
  • motymoty: @calealenta: Esőerdőkről volt szó, amiknek a kií... (2014.02.18. 12:00) Miért ne tartsunk macskát gyerek helyett*
  • motymoty: Verona egyébként remek hely, az Arena nagy élmén... (2014.01.08. 16:42) Kedves Jézuska!

2011.04.16. 15:05 motymoty

Multatuli

Bírósági tisztviselő. Méltóságos uram, ez az az ember, aki megölte Babbie-t.
Bíró. Akkor lógni fog. Hogyan követte el tettét?
Bírósági tisztviselő. Apró darabokra szeletelte a nőt, aztán bepácolta.
Bíró. Gonosz cselekedet... Lógnia kell!
Lothario. Méltóságos uram, én nem öltem meg Babbie-t. Tápláltam, ruháztam, gondoskodtam róla... Tanúkkal tudom bizonyítani, hogy jó ember vagyok, nem pedig gyilkos.
Bíró. Már pedig lógnod kell! Bűnödet súlyosbítja az önteltséged. Nem ildomos, hogy az olyan személy, aki... akit vádolnak valamivel, jó embernek tekintse magát.
Lothario. De méltóságos uram, tanúkkal tudom bizonyítani! És mivel gyilkossággal vádolnak...
Bíró. Lógnod kell! Darabokra szelted Babbie-t, bepácoltad, ráadásul önelégült is vagy... Három főbenjáró bűn... Hát maga kicsoda, jóasszony?
Asszony. Babbie vagyok.
Lothario. Hála Istennek! Méltóságos uram! Láthatja, hogy nem gyilkoltam meg ezt a nőt!
Bíró. Hm... hát... lehetséges! De hogy állunk a bepácolással?
Babbie. Nem, nem, méltóságos uram, nem pácolt be engem ez az ember. Ellenkezőleg, mindig nagyon jó volt hozzám. Nemes lelkű ember ő!
Lothario. Lám, méltóságos uram, ez az asszony is azt mondja, hogy jó ember vagyok.
Bíró. Hm... akkor hát a harmadik vád érvényes. Altiszt, vigye innen ezt az embert. Lógnia kell. Önteltségben találtatott bűnösnek.
Jegyző, bevezetőben idézze Lessing pátriárkájának ítéletét...
 
/Multatuli/

3 komment

2011.04.14. 15:36 motymoty

A nap hőse

A nap hőse címet megint nem nyertem el, viszont azt, hogy még nem borultam le a székről, és a kétszemélyes irodánkban felismerem, hogy a főnököm hozzám beszél, sikerként könyvelem el.

Már félig benne voltam a félelmetes gépsárkány hasában, mikor a kezembe nyomták a pánik* gombot. Természetesen abban a pillanatban leküzdhetetlen vágyat éreztem, hogy azonnal használatba vegyem, úgyhogy éltem a lehetőséggel, és jeleztem, hogy azonnal szedjenek ki! Azt hitték viccelek, pedig nem tudom mikor gondoltam utoljára bármit is ennyire komolyan.

Ez a gép sokkal öregebb és zajosabb volt, mint a múltkori, de mozdulni nem mozdultam, pedig a levegőztetésnek köszönhetően az összes babahajam az orromat csiklandozta 20 percen** át. Remélem az nem zavarta nagyon a vizsgálatot, hogy az agyam néha halálra rémült, ezért felugrott a balsarokba, ahol aztán el is bújt.

Nem hittem volna, de túléltem.

Szerencse, hogy Béla csomagolt nekem szendvicset, attól jobban lettem, a szerelem a legjobb orvosság mindenre, még éhhalál ellen is. (Kiszáradás ellen nem véd sajnos, hiába kaptam teát is, nem tudom a borosüveg parafadugóját kihúzni a sörösüvegből, úgyhogy most békésen szomjazom, miközben várom, hogy mikor ömlik ki a tea a táskámban.)

Az orvos nagyon kedves volt, addig nem engedett utamra, míg nem biztosított arról, hogy az alien állapotában érdemi változás nem következett be, vagyis nem nyom semmit továbbra sem.***

Gondolom azért fér el olyan jól, mert azon a helyen tartom, ahol más normális ember a halait növesztegeti.


* Így hívják. Miközben az ember épp a koporsóba kerül bele, az asszisztens ilyen szavakat használ. Utána meg csodálkoznak, ha kitör.
** Nagyon igazságtalannak tartom, hogy 10 percet ígértek és 20 lett belőle. Persze lehet, hogyha az elején nem nyomogatom a pánik gombot, akkor csak 10 perc lett volna.
** Arról, hogy nőtt-e nem volt hajlandó nyilatkozni, majd akkor derül ki, ha átveszem a sztárfotókat.

40 komment

2011.04.13. 18:02 motymoty

Nincs mese

Most érkeztünk el ahhoz a fejezethez, hogy tegnap kirúgták a lányt, nem lesz esküvő.

14 komment

2011.04.13. 14:56 motymoty

Reggel

Holnap reggel 7-re megyek MR-re. Ha meglátják, hogy nézek ki reggel 7-kor, sürgősségi ellátásban fognak részesíteni.

11 komment

2011.04.13. 12:20 motymoty

Vendéglátás román módra,

avagy vigyázz, amikor elhagyod az országot, ha voltál olyan szerencsés, hogy nem vették el az autódat a csúnya, gonosz magyar rendőrök.

Agyrágóbogár történetéről jutott eszembe, hogy a románoknak igazán van okuk felháborodni, a ferdítéseken természetesen már nem lepődünk meg, amellett, hogy milyen nagyra értékelik a magyar turisták látogatását.

Mikor átmész Borsnál a határon mérnek, sebességet méghozzá, úgy, hogy sehol semmi, az ember azt hinné, hogy a világ végén van és tényleg, csak benzinkutak, két x két sávos út, Nagyvárad még sehol, semmi tábla, és a határőr sem szól, hogy nem csak Romániában üdvözölnek, hanem a faluban is, ami elég messze esik az úttól, de legalább van, mert látni lehet a távolban.

16 komment

2011.04.12. 17:02 motymoty

Bolondok

Hiába rittyentettem ide egy bolondok napi mesét, rá kell jönnöm, hogy ez az a blog ahol egész évben bolondok háza van.

Nem tudok kivetkőzni önmagamból.

4 komment

2011.04.12. 11:59 motymoty

A gyilkos neve

Iszom a bort, ölelem a babámat
Úgysem élem keresztül a világot

 

Régóta keresem az összefüggést a bokám és a világmindenség, önmagam és Isten között, nem találtam, nem is csoda, Kalotaszeg tehet mindenről, az előkelő eleganciába bújtatott bokagyilkos, eddig nem gyanakodtam, de megtaláltam az összefüggést. Nem volt könnyű, mert tánc közben sosincs baj, mindig csak előtte vagy utána, és csak akkor, amikor éppen megint elkezdek kalotaszegit tanulni, de most összeállt a kép, vettem az adást, mást fogok tanulni, a kalotaszegi pedig marad olyan amilyen, akinek nem tetszenek a lecsalt lépések nem néz oda, bátor vagyok, nem félek a folkrendőrségtől.

A bokámmal sem értek szót, nem tudom mit szeretne, pihenni vagy szaladgálni föl alá, mint a gazdája, nem akarom terhelni ha nagyon árt neki, de a szükségesnél egy perccel sem szeretnék tovább ücsörögni feleslegesen.

Szakorvost keresek ismét, lehet az lenne a legjobb és a legegyszerűbb, ha rögtön túlesnénk rajta, ha mindenki elküldené az emil címemre az összes orvosa nevét, úgyis szükségem lesz rájuk, ez már a vég, nem meglepő, több olyan felmenőről tudok aki 60 évet haldoklott, ha nem akarok 90 évnél többet élni, akkor ezt nekem is illene végre elkezdenem.

Ez persze jól hangzik, de az igazság az, hogy már régen elkezdődött, a születésem pillanatában, mint mindenkinél. Ezt a játékot nem lehet élve megúszni, egyetlen kiút van, és az kötelező.

20 komment

süti beállítások módosítása